پرسش :

راهکار برای برون رفت از افسردگی که به علت ضربه خانوادگی بوده چیست؟


شرح پرسش :
۱۵ سال است ازدواج کرده‌ام ودو تا بچه دارم. دو سال پیش ضربه‌ی بدی از خانواده‌ام خورده و ناقص و افسرده شدم اصلا خنده روی لبهایم نمی‌آید. با وجود اینکه خیلی سعی کردم فراموش کنم ولی نمی‌شود. هراز گاهی بیادم افتاده و دوباره افسردگی شدید سراغم می‌آید. خیلی با خودم در جنگم از طرفی در روبرو به همه نشان میدهم برایم اهمیتی ندارد ولی از طرف دیگر از درون داغون هستم. کاش می‌شد ترکشان می‌کردم ولی از عاق پدر ومادرم می‌ترسم.
پاسخ :
از مشکلات پیش آمده برای حضرتعالی متاسفم و از خدای متعال سلامت و عافیت حضرتعالی را مسئلت دارم.

رنج و ملال، ناکامی و شکست، سختی و دشواری و... همه از لوازم زندگی دنیوی و البته یک روی سکه آن هستند. در کنار این ناملایمات است که، لذت و کامیابی معنا پیدا می کند. درست مانند معنا پیدا کردن روز در کنار شب! اگر شبی نباشد روزی نیست و اگر شکست و سختی نباشد، موفقیت و کامیابی نیست.

بنابراین بدون اینکه سختیها را انکار کنیم لازم است در کنار آن، سرمایه های مادی و معنوی خود را بیشتر ببینیم.

خوب زندگی کردن یک هنر است، و مدیریت آن از مسیر لذت بردن از داشتن داشته ها می گذرد و نه نداشتن نداشته ها! چرا که نداشته های ما تمامی ندارد و قابل شمارش نیست! هنر زندگی به این است که قدر داشته ها را بدانیم و شکر آنها را بجا آوریم و نه اینکه به خاطر نداشته ها ناسپاسی کنیم. ناسپاسی نه تنها نداشته های ما را به داشته تبدیل نمی کند بلکه بالعکس داشته های ما را به نداشته تبدیل می کند و این قانون زندگی است.

لازم است تغییر را در زندگی خود دنبال کنید و از گرفتاری در دام عادت و روزمره گی خود را خارج کنید، روزمرگی و عادت یعنی مرگ تدریجی! پس تصمیم بگیرید در سطح افکار و باورهای خود و همچنین رفتارها تغییر را دنبال کنید، برای موفقیت بیشتر در این مسیر پیشنهاد می شود:

_ لیستی از داشته های مادی و معنوی خود تهیه کنید.

_از میان این لیست، تعدادی از آنها را که از درجه اهمیت بالاتری برای شما برخوردار است، مشخص کنید و با خود تصور کنید که اگر این داشته ها را نمی داشتید، زندگی چقدر برای شما دشوار می شد وحالا که از آنها برخوردارید، شکرگزاری کنید و از داشتن آنها لذت ببرید و نه از نداشتن نداشته ها غم و اندوه!

_ به بهانه ناراحتی و... لبخند روزانه را فراموش نکنید، خود را وادار به خندیدن کنید چرا که خنده بر هر دردی دواست.

_به فرا گرفتن مهارتی جدید و جذاب، رو بیاورید.

_  به ظاهر خود رسیدگی بیشتری کنید، استفاده از رنگهای روشن در لباس، لباس اتو کشیده و مرتب، استفاده از عطر و... .

_ حضور در جمع و پرهیز از تنهایی و گوشه گیری.

_ مدیریت فکر، به این معنا که وقتی افکار منفی و خاطرات تلخ به ذهنتان خطور می کند، سعی کنید با تغییر موقعیت مکانی، افکار مثبت را جایگزین نمایید و از دامن زدن به افکار منفی خودداری کنید.

_ تفریح، گردش، مسافرت و ورزش نقش بسزایی در سطح نشاط شما خواهد داشت.

_ به خواب خود اهمیت بیشتری دهید (از کم خوابی و پر خوابی اجتناب کنید، سر شب بخوابید، اتاق خواب را تاریک کنید، خواب روز را حذف و یا کاهش دهید و...).

_ به تغذیه سالم اهتمام داشته باشید( در این خصوص با یک متحصص طب سنتی یا اسلامی مشورت نمایید).

_ با یک روانشناس گفتگو کنید.

_ از خدای متعال استمداد بطلبید و رابطه معنوی خود را تقویت نمایید.

منبع: www.soalcity.ir